Terug naar site

Workshop met Jan De Kinder

Auteurslezing met een gouden randje!

Met een auteurslezing van auteur Jan De Kinder sloten we op zaterdag 25 november de Voorleesweek 2023 af, samen met de kinderen van de Rode Kruisopvangcentra voor asielzoekers Westakkers/Sint-Niklaas en Beveren.

Met houtskool tekende Jan een ezel: het begin van het verhaal 'Van de ezel die bleef staan', waarna hij verder vertelde terwijl hij de kamishibai-vertelplaten toonde en de belangrijkste woorden uitbeeldde.

broken image

Tussendoor gaf hij enkele tekentips waarbij hij de tekening van de ezel - tot verbazing van de kinderen - helemaal doorkraste. Hier en daar hoorde je vol ongeloof 'Neeeeee!'. Met wat magie uit 2 kleine houten doosjes toverde hij even later op hetzelfde blad een tekening van de boze wolf in het bos.

broken image

De kinderen leerden een boekje vouwen en met verf en sjablonen, krasplaatsjes, stempels en inkt, gekleurd papier, potloden, ... mochten ze hun eigen verhaal schrijven en tekenen.

broken image
broken image
broken image

We zagen de kinderen enthousiast stempels kiezen, vormen knippen en vooral véél verven met de rollers en sjablonen!

broken image
broken image

Onze vrijwilligers ontdekten nieuwe technieken en we verzamelden een schat aan inspiratie die we meenemen naar een volgende voorleesateliers. Dankjewel, Jan, voor deze auteurslezing met een gouden randje!

 

Deze auteurslezing werd gerealiseerd met steun van Boektopia.