Terug naar site

Lichtjestuin

Verhaaltjes voor het slapengaan

bij Rode Kruisopvangcentrum Berlaar

Terwijl bij ons in de straat de kinderen verkleed als skeletten en monsters aan de deur 'snoep of je leven' kwamen roepen, trokken wijde laatste dag van oktober naar het Rode Kruisopvangcentrum Berlaar voor een schitterend initiatief met de betoverende naam 'Lichtjestuin'. Een idee van Mondiale Werken Lier waar we graag mee onze schouders onder zetten!

broken image

Alle kinderen werden in kleine groepjes uitgenodigd om in een sfeervol tentje te komen luisteren naar een kamishibaiverhaal. De schoenen gingen uit, we spraken op fluistertoon en op de achtergrond speelde iemand op de luit.

broken image

De kinderen waren onder de indruk en wilden eerst de tentjes langs alle kanten inspecteren. Dan ging het gordijntje van de kamishibai open en begon de magie van het verhaal...
Meer dan 40 kinderen namen deel.

broken image

Dankjewel Mondiale Werken Lier voor deze fijne samenwerking en een dikke proficiat voor de vrijwilligers voor hun inzet tijdens deze vuurdoop.

broken image

 We hopen dat het initiatief mag groeien, dat we vaker een "Lichtjestuin" kunnen houden, in Berlaar, maar ook in andere opvangcentra voor asielzoekers, zodat nog meer kinderen het plezier van een verhaaltje voor het slapengaan kunnen ontdekken.