Terug naar site

Auteur uit Japan op bezoek

Fedasil Machelen

30 maart: De kinderen in het asielcentrum in Machelen waren druk in de weer tot zij, één dag voor de paasklokken passeerden, bezoek kregen van zowaar een internationale gaste, recht uit Japan. Etsuko Nozaka, een gerenommeerde verhalenvertelster en vertaalster van verschillende Nederlandse kinder- en jeugdboeken naar het Japans en zowat dé vertegenwoordigster van de Nederlandse Literatuur in Japan. Én lid van de ‘IKAJA’, de internationale vereniging van Japanse Kamishibai’s.

broken image

Het thema van de dag was “cijfers en getallen”. We lazen het kamishibaiverhaal Telfeest en keken in gekke, bijzondere of grappige boeken over “cijfers en getallen”.

broken image

Maar Etsuko had nog een verrassing in petto: de Nederlandse versie van het verhaal “groot, groot, groter worden”. Ze zorgde voor veel interactie en daar smulden de kinderen van (letterlijk want Etsuko deed alsof ze een taart uitdeelde).

broken image

Op naar een volgende vertelsessie met mevrouw Nozaka zou ik zeggen.

 

broken image
broken image

Daarna tekenden de kinderen verder aan hun portretten met cijfers. Enkele kinderen tekenden ook monstervangers voor de monsters die ze eerder in een boek zagen.

We sloten af met lekkere paaseitjes. Dankjewel Etsuko Nozaka, vrijwilligers Anne en Tania en assistent Amber voor deze bijzondere middag!