Terug naar site

Reis naar de maan

broken image

In het opvangcentrum van Machelen zijn alle kinderen op de hoogte van onze komst. Op alle kamerdeuren werd een briefje gehangen om het voorleesatelier aan te kondigen. Wanneer ik aan het onthaal sta te wachten op een nieuwe vrijwilliger komen R*, L*, Z* en A* op hun felroze rolschaatsen enthousiast naar me toe gerold. Ik krijg knuffels en ze lachen. Ik bel de vrijwilliger om te horen of ze nog komt. De vier meisjes maken van hun vingers een telefoon en doen me na. Ze lachen nog harder.

broken image
broken image

We tekenen eerst alle voertuigen die we kennen, dan vertelt Emma het verhaal van boer Falgu die met een ossenkar naar de markt gaat.

broken image

We ontdekken de boeken. L* en ik lezen het woordeloze prentenboek ‘Reis naar de maan’. Ik duid aan en stel vragen. L* mist de woordenschat om te benoemen wat er gebeurt dus kijken we samen naar de prenten. Tot het jongetje op de prent alleen achterblijft. Ik vraag haar hoe hij zich voelt en wijs naar mijn hart. Ze kijkt me aan en antwoordt dan: Bang! Want dat woord kent ze wel.

broken image

Dan is het pauze en tijd voor wat lekkers (popcorn!). We knutselen een lunchbox, want wie reist moet onderweg iets eten uiteraard!

broken image

 

broken image

En daarmee sluiten we de week van de vrijwilliger af. Dankjewel team Machelen. Het was een heerlijke middag!

Gitt.

 

Dit voorleesatelier werd gerealiseerd met steun van de Provincie Vlaams-Brabant.