Terug naar site

Vriendjesdag in Ranst

Gewapend met onze Kamishibai, verhalen en een hoofd vol ideeën trokken we woensdag weer naar het asielcentrum van Ranst.

Elke voorleessessie is weer anders. Deze keer was het vriendjesdag en werden de kinderen van buiten het asielcentrum uitgenodigd voor een middag samen met de kinderen van het asielcentrum. We hadden geen idee hoeveel kinderen er zouden komen. Spannend! Dat vond ook Nathalie, onze nieuwe vrijwilliger. Ze leek een beetje onzeker, tot we met de voorleesslinger aan de slag gingen. Ze zette zich meteen met een boek tussen de kinderen en begon te vertellen. Nina sloot aan bij een ander groepje. Met een brede glimlach op ons gezicht sloegen Paulina en ik hen gade. Hartverwarmend.

Paulina ging verder met fotograferen, terwijl ik bij enkele andere kinderen ging luisteren. Ze hadden allebei hetzelfde boek gekozen en lazen om de beurt een pagina voor - met eigen varianten en interpretaties - wat tot grappige situaties leidde. Ik had verwacht dat de kinderen het voorlezen snel beu zouden zijn, maar ze konden niet stoppen. Toen ik aankondigde dat ze nog 5 minuten mochten lezen, werden er nog snel boekjes gewisseld. Nog één verhaaltje!

Nathalie:

"...Het kleine meisje dat tegenover mij zat in de voorleesslinger en mij telkens opnieuw schuchter vroeg om een volgend verhaaltje voor te lezen, omdat zijzelf ‘nog niet zo goed kon lezen’.

Het enthousiasme en de geestdrift waarmee de kinderen werkten aan hun knutselwerkjes voor de ‘vriendjesslinger’ en de trotse blik in hun ogen toen ze hoorden dat hun vriendjesslinger een ereplaatsje zou krijgen in het restaurant van het asielcentrum.

Voor mij persoonlijk was deze 1e kennismaking met de kinderen in het asielcentrum van Ranst en het fijne werk als vrijwilliger bij de Verhalenweverij, een hartverwarmende en intense ervaring die een speciaal plekje in mijn hart heeft gekregen. Het ontroerde mij enorm om elk kind, van klein tot groot, zo te zien genieten van een verhaal en ik had nooit beseft dat woorden, beelden en verhalen zoveel kunnen betekenen voor een kind..."

We sloten af met een vriendjesslinger: een lang lint met mooie tekeningen van alle kinderen. Hij hangt nu te pronken in het restaurant!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OK