Terug naar site

La Noche Solidaria

Elk jaar rond deze tijd van het jaar slaan honderden Leuvenaars de handen in elkaar om geld in te verzamelen voor een specifiek project in Latijns-Amerika. Ze maken eten, drinken, zingen, spelen en entertainen, het aantal vrijwilligers en bezoekers is enorm. Vroeger gingen we erheen om te genieten van empanadas en cocktails, maar dit jaar waren we erbij met De Verhalenweverij Sociaal vzw. We hebben dit evenement gesteund door verhalen te vertellen en workshops te organiseren voor de kinderen.

broken image
broken image
broken image
broken image

We lazen onze eigen “Verhaal van Hertje Linda, en ik (Paulina) vond het fijn dat mijn zoon vroeg om te helpen. Dat is waarvoor we het doen! – We willen mensen betrekken. Lezen is leuk.

broken image
broken image
broken image

Kinderen konden hun tekeningen kleuren, zelf iets tekenen en versieren met glitter. Zonder twijfel zaten er een aantal toekomstige beroemde artiesten bij.

broken image
broken image

Eén van onze doelstellingen is om met onze verhalen zoveel mogelijk nationaliteiten te bereiken en ze met elkaar te verbinden. Eén van onze sterke punten is meertaligheid.

We lazen dus ook verhalen in het Spaans, dankzij Elisabeth en haar dochter Nuria.

broken image
broken image

Ondertussen verkochten we ook glow–in-the–dark badges en kaartjes van de Verhalenweverij:

broken image

Aan het einde van de avond genoten we nog van de muziek en een drankje – Een dikke duim voor iedereen die heeft bijgedragen aan dit fantastische evenement !!

broken image
broken image

(Ik vergeet nog te vermelden dat we ook een professionele fotosessie hadden, maar dat is een ander verhaal dat we binnenkort zullen delen. – stay tuned !!)

Als je meer wil weten over La Noche Solidaria – klik HIER