Terug naar site

Auteursworkshop Dieter De Schutter

in opvangcentrum Broechem

Opvangcentrum Fedasil in Broechem kreeg begin december illustrator Dieter De Schutter op bezoek. Hij organiseerde een workshop rond zijn nieuwe boek: Hout, van schrijver Kim Crabeels. Boom, de allergrootste van het bos en hoofdpersonage van het boek, prijkt op de voorpagina.

broken image


Bij de start van de workshop verzamelde iedereen zich rond een tafel waar Dieter zijn tekeningen tentoonspreidde. Hij legde eerst even uit aan de kinderen wat illustrator zijn juist betekent. Sommigen hadden bijvoorbeeld net een klein broertje of zusje gekregen, en wisten dat geboortekaartjes vaak om een tekenaar vragen. Daarna draaide de workshop van Dieter rond Boom: hij stelde een stappenplan voor aan de kinderen om zelf zo’n grootse boom te creëren, een coverpagina waardig. Hij had thuis al een voorbeeldje gemaakt.

 

broken image

De namiddag was leuk, en dus helaas gauw voorbij! Terwijl de snelle schilders even in boekjes lazen, mochten de kinderen die nog bezig waren rustig verder werken aan hun Boom. Zo kon iedereen tevreden terugkijken op hun creatie. De resultaten spreken voor zich!

broken image