Terug naar site

Zomers voorlezen in Mol

een terugblik

Aan de vooravond van de voorleesweek valt dit filmpje in onze brievenbus. 

5 weken lang lazen we, de voorleesvrijwilligers van bib Mol en ikzelf, voor op pleintjes en in parken met onze kamishibai.Een hele leuke ervaring die me naar de Wereldwinkel, cc het Getouw, de speeltuin van Galbergen, het woonzorgcentrum en de kerk van Mol Donk bracht, met telkens een nieuw groepje enthousiaste kinderen en af en toe een vertrouwde snoet.

broken image
broken image

Voor de vertelling in de speeltuin reed ik met onze bakfiets via het kanaal Herentals-Bocholt naar Mol, en keerde via de fiets-o-strade terug. Een heerlijke trip op een zonnige dag. 

broken image

Door de verbouwingen aan de bakfiets en de vele verhalen die ik meeneem, is onze fiets veel zwaarder geworden en houdt de batterij het niet zo lang. Daar had ik rekening mee gehouden. Ik had een verlengkabel meegenomen, zodat de batterij tijdens de voorstelling opnieuw kon opladen. Maar blijkbaar was de laadtijd niet voldoende. En zo gebeurde het dat ik aan de brug van Sint-Jozef-Olen ineens een lege batterij had. Zucht! En dat met nog zo'n 8 km voor de boeg! Gestaag ben ik blijven trappen -blik op oneindig- tot het jachthaventje van Herentals. Daar vond ik een stopcontact bij het café en een groot glas water voor mezelf. Gered! Drie kwartier later kon ik weer fietsen. Maar om zulke fratsen geen tweede keer tegen te komen, heb ik ondertussen toch maar een tweede batterij aangeschaft. ;-)

Dit filmpje doet me terugdenken aan die warme zomerdag! 

- Gitt-