Terug naar site

‘Wat zou jij doen als jij een toverstokje had?’

Project in het kader van Youtopia

Op 8 mei trekken we naar de Kettekeet. De Kettekeet is de kinderwerking van Buurtcentrum Sint-Maartensdal in Leuven. Kinderen uit de buurt kunnen er terecht na schooltijd en tijdens schoolvakanties.

broken image

Het is die dag zo warm dat de kinderen allemaal buiten zitten. We zetten ons bij hen aan de picknicktafel en steken van wal.

broken image

‘Wat zou jij doen als jij een toverstokje had?’

‘Wat wil je worden als je groot bent?’ …

broken image

De kinderen dromen luidop. Sommige aarzelend, anderen laten hun fantasie de vrije loop. We horen regelmatig dat ze op zoek willen gaan naar hun roots: Ghana, India, Nepal, … maar er wordt ook gedroomd over dokter worden of een ellenlange glijbaan vanaf het dak van hun appartementsgebouw.

broken image

Er wordt gegrinnikt om elkaars antwoorden.

broken image

En dan mag iedereen op de foto. Er worden bijzondere plekjes in de buurt gezocht: de kruidentuin, de speeltuin, bij de bloemetjes, …

broken image

Het doel van onze activiteit was de verbeelding opwekken, praten over de (echte of ingebeelde/gefantaseerde) toekomst en samen een aangenaam moment doorbrengen.

broken image

De teksten en foto’s van de kinderen zullen we tentoonstellen tijdens het YOUTOPIA-slotmoment. Op deze manier hopen we hun kijk op de dingen en hun enthousiasme ook over te brengen op het publiek van YOUTOPIA.

broken image