Terug naar site

Voorleesactiviteiten voor Vluchtelingenkinderen

een onderzoek van Stichting Lezen

Hoe kun je boeken en verhalen inzetten om de veerkracht en positieve gezondheid van vluchtelingenkinderen te versterken? Wat is creatieve bibliotherapie?

Marloes Robijn van de Nederlandse Stichting Lezen deed onderzoek naar de impact van Voorleesactiviteiten voor Vluchtelingenkinderen. De resultaten werden gebundeld in de gelijknamige publicatie, die gepresenteerd werd tijdens een webinar op 23 maart.
Ik mocht namens de Verhalenweverij onze ervaringen in de asielcentra delen. Best wel spannend want er waren niet minder dan 500 inschrijvingen. Langs de andere kant was het ook wel heel fijn dat we gevraagd werden, omdat we op deze manier de kans kregen om te vertellen wat we in de asielcentra doen en wat dit voor de kinderen betekent. Bovendien maakte ik kennis met Gertie Van Nuenen van de Nederlandse Stichting De Vrolijkheid die een gelijkaardige werking heeft in het AZC van Almelo.

Heb je het webinar gemist? Dan kan je het hier herbekijken: Webinar Voorlezen aan vluchtelingenkinderen (terugkijken) - Stichting Lezen.

-Gitt-

broken image