Terug naar site

Run, baby, run

kamishibaivertellingen in Herentals

Sinds mei ben in weer gestart met joggen. Anja van de bib belde me rond die tijd met een voorstel om een ganse zomer lang voor te lezen op pleintjes in Herentals. Op deze manier zouden we de verhalen tot dicht bij de kinderen brengen. Vooral bij die kinderen die weinig voorgelezen worden of de Nederlandse taal nog niet zo goed beheersen. Dit plan sluit zo mooi aan bij de visie van De Verhalenweverij dat we meteen akkoord gingen om samen na te denken over de concrete uitwerking ervan.

We droomden van een kamishibaifiets, van een bende enthousiaste vrijwilligers, van gezellige (coronaproof)-pleintjes. Zoals altijd wanneer ik enthousiast ben over een nieuw idee, draaien mijn hersenen overuren, en dan helpt er maar één ding: joggen, joggen, joggen... tot al die ideeën duidelijk worden in mijn hoofd.

broken image

Voor de vrijwilligers organiseerden we een introductiedag kamishibaiverhalen vertellen. De vertelkast werd enkele dagen eerder door de technische dienst van de stad Herentals in elkaar getimmerd en gemonteerd op een weesfiets, die hiermee een tweede leven kreeg. Een dikke pluim voor Jef Haverans en zijn ploeg van de technische dienst!

broken image
broken image
broken image

We vertelden over de geschiedenis van de kamishibai, lazen een kamishibaiverhaal voor en deden we onze plannen voor deze zomer uit de doeken. In totaal zullen we 24 keer voorlezen: aan de bibliotheek, inloopcentrum de Dorpel, wijkcentrum de Gagel, de Boekerij, Campus Spiegelfabriek, de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst en de Dorpshuizen van Noorderwijk en Morkhoven.

broken image
broken image
broken image

Fijn dat jullie erbij waren Britta, Filip, Debby, Lynse, Kathleen, Saskia, Annemieke, Lut en Hilde! We gaan er een heerlijke vertelzomer van maken!

-Gitt-