Terug naar site

Project 'Aan tafel'

Koken, recepten delen en foto's maken van en met de kinderen van Fedasil opvangcentrum Broechem

De Verhalenweverij werd met het project Aan tafel' genomineerd door 

Tussen maandag 11 en zondag 18 oktober kon je stemmen voor ons project. De vereniging met de meeste stemmen zou uiteindelijk 

zijn droom* zien waargemaakt worden.

Wat is dan onze droom? 
In onze droom zitten mensen uit alle windstreken samen aan tafel om hun gerechten en verhalen met elkaar te delen en uit te wisselen. We brengen die verhalen en gerechten op een aantrekkelijke manier in beeld. Zo willen we ertoe bijdragen dat het begrip voor elkaars cultuur groter wordt.
Meer specifiek zien we het zó voor ons: we laten kinderen uit het Fedasil opvangcentrum voor asielzoekers in Broechem aan het woord over wat hun lievelingsgerecht is en over wat hun gewoontes hierrond zijn. Samen met de kinderen willen we deze gerechten bereiden. Daar willen we een fotoreportage van maken. Vervolgens willen we buurtbewoners van het opvangcentrum uitnodigen om deze gerechten samen met de bewoners van het opvangcentrum op te eten. Tot slot willen we de verhalen van de kinderen op een aantrekkelijke manier in beeld brengen in een fototentoonstelling en een publicatie, zodat het brede publiek er ook kennis van kan nemen.
Hartverwarmende steun!
Langs verschillende kanalen werd onze actie gesteund. We werden geïnterviewd en gefotografeerd, en kregen op 13 oktober 2021 een artikel over ons droomproject in het Nieuwsblad: 
broken image
Stad Herentals, Groen Ranst, Fedasil Broechem, Nnieuws (de lokale pers) en vele andere sympathisanten spoorden via websites, Facebook en Instagram hun achterban aan om op ons te stemmen. Hartverwarmend! 
broken image

Ons kookproject bleef ook in Wallonië niet onopgemerkt. Op 5 november verschreen onderstaand artikel in La Meuse, La Nouvelle Gazette, La Province, Nord Eclair en La Capitale van Sudinfo! 

broken image

Ook jij kan helpen!

Uiteindelijk kregen we te horen dat ons project niet het winnende project was. Maar ook al wonnen we niet met de Waarmakerswedstrijd, onze plannen gaan door! 

CERA liet ons weten dat zij ons project alvast zullen steunen met 2000 euro. Voor het resterende bedrag starten we vandaag een fondsenwervingscampagne. Ook jij kan ons steunen zodat we samen kunnen koken, recepten delen, een mooie fotoreportage en publicatie kunnen maken van en met de kinderen van het Fedasil opvangcentrum Broechem. Doneer nu via de knop:

Een dikke dankjewel van het vrijwilligersteam van de Verhalenweverij in Broechem!