Terug naar site

Olifantenslurfen

Creatieve activiteit in het asielcentrum van Houthalen

Zondagnamiddag trok ik richting Houthalen om er met De Verhalenweverij de kinderen in het Fedasil Asielcentrum, gesitueerd in een oude kazerne, een fijne namiddag te bezorgen. Gezien het veruit de enige extern georganiseerde activiteit is, die hen te beurt valt, staan de kleintjes ons telkens weer op te wachten.

broken image
We openden de festiviteiten met enkele Kamishibai-verhalen, iets waaruit ik enorm veel voldoening put. Gekir, grote, verwonderde oogjes, geamuseerde blikken, één en al aandacht voor wat er zich vóór hen afspeelt. Wat later hielden we enkele bewegingsoefeningen, waarbij de pret niet op kon en afgesloten werd met een geweldige groepsknuffel. In kleine groepjes gingen we dan aan het voorlezen en vooral samenleven. Het blijft me verbazen hoe snel deze kleine mensjes het Nederlands leren lezen, hoeveel wilskracht en veerkracht ze in zich dragen.
broken image

Een koek en sapje luidden dan de creatieve activiteit in. Olifantenslurfen alom. Papier, kleefstiften, schaartje, stiften, plakband reisden naar alle hoeken van de tafels, kleine hand naar kleine hand, terwijl de puntje van de tong tussen de lippen - concentratie en enthousiasme hoog tij vierden.

broken image

Het afscheid was hartelijk, de blikken en erkentelijke woorden van hun ouders en de begeleidster warm. Hoewel het prachtige initiatieven zijn, gaat het niet altijd om geld bijeen halen of te bidden, het in gedachten een warm hart toedragen of samen protesteren, soms is het ook gewoon fijn te handelen. Vrijwillig. De voldoening komt vanzelf

-Facebooktekst van onze vrijwilliger Michael Moyson -

Foto's (c) Lorina Vandenbroeck en Michael Moyson

 

broken image
Add paragraph text here.