Terug naar site

Fototentoonstelling Aan tafel! tijdens Leuvens stadsfestival

Van 28 september tot 25 oktober 2023 kan je onze fototentoonstelling Aan tafel! gratis bezoeken in de Bib Leuven Tweebronnen.

Aan tafel! toont veertien foto’s van fotografe Griet Van Wesemael. Bewoners van het opvangcentrum van Broechem poseren samen met een typisch gerecht uit hun geboorteland. De deelnemers kozen hun lievelingsgerecht, waaraan onlosmakelijk verhalen verbonden zijn over hun land van herkomst, familie, hun vlucht, en de overgang naar hun nieuwe leven hier. Verhalen en koken verbindt – een gegeven dat mooi aansluit met de intentie van het Leuvense stadsfestival.

De tentoonstelling in Leuven kadert in het Dieric Bouts Festival, dat loopt van 22 september tot 14 januari. Dieric Bouts was een 15de-eeuwse Vlaamse Meester die bekend staat om zijn werk met perspectief. Thema van het festival is ‘New Horizons’: je blik verruimen. Aan tafel! gaat hand in hand met de opzet van het festival om bezoekers nieuwe horizonten te laten ontdekken, en om open te staan voor andere kanten van kunst en cultuur. Daarbovenop schilderde Dieric Bouts in 1465 het Laatste Avondmaal – ook met eten is er een link!

Meer informatie vindt u op de website van het Dieric Bouts Festival.

Na de maand op het Leuvense festival reist de fototentoonstelling weer verder rond. Eind dit jaar vestigt ze zich nog in Hoegaarden en Kessel-Lo, en begin volgend jaar is ze te zien in de bibliotheek van Mol in samenwerking met de Wereldwinkel Mol. Later reist de tentoonstelling door tot Beveren, waar ze van 20 april tot 31 mei halthoudt.

Voor later volgend jaar is de tentoonstelling nog (gratis) uitleenbaar. Bij interesse: vul het formulier in op onze site of stuur ons een mailtje.

Het bijbehorende receptenboek kan je ook nog steeds verkrijgen via onze webshop.

 

broken image