Terug naar site

Een voorleesronde langs de scholen

en een fijne activiteit in de bib van Ranst

broken image

 

Onze Kamishibaivertellingen op school zitten erop!

De afgelopen weken reden we met onze verhalenfiets langs de basisscholen van de gemeente Ranst. Alle kinderen van het tweede en derde leerjaar mochten naar onze verhalen komen luisteren. Hier en daar kwamen de kinderen uit de andere klassen tijdens de speeltijd nieuwsgierig kijken. Gezellig!

Dit jaar vielen de verhalen ‘Poten omhoog’ van Catharina Valckx en ‘Anansi de spin en de gulzige tijger’ het meest in de smaak!

broken image
broken image

Met deze voorleesronde langs de scholen nodigen we alle kinderen uit om deel te nemen aan de voorleesateliers op woensdagnamiddag in de bib van Ranst of het opvangcentrum voor asielzoekers van Broechem. En met succes!

Afgelopen woensdag mochten we niet minder dan 8 nieuwe kinderen ontvangen op ons voorleesatelier over kleuren en vormen.

Het werd een hele gezellige middag waarbij we het spel 'Teken je mee?' van Hervé Tullet ontdekten; De kaartjes en dobbelstenen geven je opdrachten waar, hoe, hoeveel en wat je moet tekenen en op welke manier. Al tekenend ontstonden er grappige gesprekken over duikboten en verborgen schatten en boeiende ontdekkingen zoals: wat krijg je als je de omtrek van je schoen op je blad zet?

broken image

 

broken image

We lazen Blauwtje en Geeltje van Leo Lionni met de Kamishibai en het boek van Meneer Zee ‘Over de blauwe gele rode oranje roze paarse groene bruine grijze appelblauwzeegroene witte en zwarte wolf’. 

broken image

Wil je ook deelnemen aan ons voorleesatelier?

Neem en kijkje op de website van de bib van Ranst en schrijf je in!